Een frisse kijk op Religiositeit Johan Bergé op zoek naar de basis en de kern van geloven

Uit tal van enquêtes en gesprekken blijkt dat veel mensen wel in ?iets? geloven, maar niet meer weten wat of hoe. Johan Bergé brengt het verhaal van een samengaan van geloof en wetenschap na hun botsing en onbegrip van de jongste tijd. Een zoektocht naar de invulling van het woord ?waarheid? voor de hedendaagse mens. Dat is het vertrekpunt om een wereld- en godsbeeld op te bouwen en dat te toetsen aan de reïncarnatiegedachte, het boeddhisme, het christendom en andere religieuze en filosofische inzichten. De auteur ontdekt het samengaan van twee soorten geloofsbeleving binnen het christendom: de godservaring enerzijds en de godsopenbaring anderzijds. Die godservaring werd verketterd, wat vandaag mede aanleiding is voor de malaise binnen de Kerk. Geloof en wetenschap zijn samen nodig om het leven aangenaam en de mensen gelukkig te maken.
Voorraad:
Nieuw
Verkrijgbaar in
Webshop
Prijs:
€ 15,00
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 1-2 dagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis