Wereldorde en machtspolitiek K. van der Pijl visies op de internationale betrekkingen van Dante tot Fukuyama

Dit boek komt voort uit de colleges die de auteur heeft gegeven voor de vakgroep Internationale betrekkingen van de Universiteit van Amsterdam. Het bevat een overzichtelijke samenvatting van het denken over internationale politiek vanaf de middeleeuwen tot aan het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. Uitgangspunt is de gedachte dat het denken over internationale politiek in grote mate wordt bepaald door de historische en maatschappelijke context waarbinnen denkers optreden. Naast de diverse theorieën wordt dus aandacht besteed aan de maatschappelijke en politieke verhoudingen en eventuele connecties tussen theoretici en machthebbers. De auteur is sterk beïnvloed door de theorieën van Marx en de Italiaanse marxist Gramsci. Dit vindt zijn weerslag in de gebruikte literatuur, die niet alleen sterk secundair maar tevens nogal eenzijdig is. Tegenover dit nadeel staat het feit dat men in dit boek in gecondenseerde vorm erg veel informatie vindt, zodat het als inleiding op dit terrein zeker bruikbaar is.
Voorraad:
Nieuw
Verkrijgbaar in
Webshop
Prijs:
€ 24,50
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 1-2 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis