Charles the Bold (1433-1477) KECK, G. & MARTI, S. splendour of Burgundy

Engelse editie

Karel de Stoute (‘de stoutmoedige’, 1433-1477) was hertog van Bourgondië en heerser over de Nederlanden. Hij ambieerde een rijk dat zich uitstrekte van de Middellandse Zee tot aan de Noordzee en was als een verwoed krijgsheer bijna constant bezig met oorlogen in buurlanden of het neerslaan van opstandige vazallen. Maar voordat hij zijn ambities kon waarmaken sneuvelde hij in 1477. Daarop trouwde zijn dochter Maria met de keizerszoon Maximiliaan en ging het Bourgondische huis op in het Habsburgse huis. De zoon van Maria en Maximiliaan, Karel V, regeerde over een rijk waar de zon nooit onderging. Karel de Stoute was een van de rijkste vorsten in het Europa van de 15de eeuw. Deze uitgave toont sublieme kunstwerken uit de Bourgondische hofcultuur die het leven van Karel de Stoute en zijn tijd in beeld brengen. Beleef de hoogtijdagen van de laatmiddeleeuwse kunst, maak kennis met de volle glans van het ridderschap en de pracht en praal van de hoffeesten, maar ook met de oorlogswreedheid, de ondergang van Karel de Stoute en de opkomst

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis