Ik was een kindsoldaat KEITETSI, China

In dit boek vertelt de nu in Denemarken wonende 26-jarige China Keitetsi over haar leven en ervaringen als kindsoldaat. China Keitetsi werd geboren in een klein dorp in West-Uganda. Ze groeide, zonder moeder, op bij haar vader op de boerderij. Zij en haar zusjes werden door hun vader en stiefmoeder verwaarloosd en mishandeld. China loopt herhaaldelijk van huis weg tot ze tijdens een van deze weglooppogingen door soldaten van Museveni's National Resistance Army (NRA) wordt meegenomen. Ze wordt ingelijfd in het rebellenleger, leert met wapens om te gaan, te vechten en te doden, en wordt later lijfwacht van een hooggeplaatste militair. Zo brengt ze tien bloedige, vreselijke jaren door. Als ze negentien jaar oud is, vlucht ze; vier lange jaren zwerft ze door Afrika, totdat ze in 1999 met hulp van de UNICEF in Denemarken een nieuw thuis vindt. China is slechts een van de zeker 300.000 kindsoldaten op de wereld; tot nu toe is er nog weinig over hun belevenissen op schrift gesteld. Daarom een hoewel deprimerend en soms gruwelijk, toch belangwekkend boek. Met achtergrondinformatie over de oorlog in Oeganda en een nawoord van Susanne Neertoft van UNICEF Denemarken.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 6,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis