Alle mensen heten Janus KLUKHUHN, André Het verbond tussen filosofie, wetenschap, kunst en godsdienst

André Klukhuhn, scheikundige en filosoof, is een van de bijzonderste wetenschappers van Nederland. Zijn leven lang schrijft hij al aan een en hetzelfde boek, waarvan hij af en toe een nieuwe voorlopige versie de wereld in stuurt. De laatste versie was De geschiedenis van het denken uit 2003, een heuse filosofiebestseller, waarvan meer dan 15.000 exemplaren werden verkocht. Nu is er eindelijk de langverwachte opvolger: Alle mensen heten Janus. Klukhuhns nieuwe meesterwerk heeft als uitgangspunt de Romeinse tweekoppige god Janus, die voor altijd het tweeslachtige van de mens heeft benadrukt: de verhouding tussen ratio en gevoel. De ultieme consequentie van de ratio is de wetenschap, net zoals de ultieme consequentie van het gevoel de kunst is. Ratio en gevoel, wetenschap en kunst, ze zijn altijd tegenstrijdig aan elkaar geweest, maar, zo betoogt Klukhuhn: ze kunnen ook niet zonder elkaar, sterker, ze zijn voorgoed met elkaar verbonden. In een meesterlijke stijl, en met gebruikmaking van de nieuwste inzichten in de filosofie, de wetenschap, de geschiedenis, de kunst, de theologie en de literatuur, beschrijft André Klukhuhn de eeuwige spanning en het eeuwige verbond tussen filosofie, wetenschap, kunst en godsdienst.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis