Het zwijgen van Maria Zachea KOELEMEIJER, Judith een ware familiegeschiedenis

Unieke oral history : twaalf broers en zussen vertellen het verhaal van hun familie De oude moeder heeft een hersenbloeding gehad en hult zich sindsdien in een mysterieus stilzwijgen. Ze wordt verzorgd door haar twaalf kinderen. Wat weten die kinderen van hun moeder? Wat weten ze eigenlijk van elkaar? Hoe kijken ze terug op hun gezamenlijke jeugd in de jaren vijftig en zestig? Koelemeijer tekende oer-Nederlandse geschiedenis op. De verhalen van haar vader en zijn broers en zussen, geboren tussen 1934 en 1953, echoën het tijdsbeeld van een land in stroomversnelling. Van armoede na de oorlog en jongensonderbroeken van kunstmestzakken, van angst voor de Russen en iedere zondag naar de kerk, tot rode nozemsokken, hobbytuinen met grindtegels en de pil GPD Natuurlijk ging het in de meeste gezinnen zo, in de jaren vijftig en zestig. Maar het wordt niet vaak zo mooi beschreven, behalve in romans. Dit is echt NRC Handelsblad Als er een ding helemaal gelukt is in dit ambitieuze project, dan is het wel de portrettering van mensen in een tijd waarin alles voortdurend in beweging was de Volkskrant Een prachtig boek! Spannend, subtiel en ontroerend ( ) in een buitengewoon mooie stijl geschreven Hanneke Groenteman Historici van de toekomst zullen hun vingers aflikken bij het rijke materiaal Jan Blokker Een feest van herkenning Noord-Hollands Dagblad Judith Koelemeijer (1967) is schrijver en journalist. Eind 2001 debuteerde ze met Het zwijgen van Maria Zachea, waarin ze de familie van haar vader portretteert: acht broers en vier zussen, geboren tussen 1934 en 1953 in het Zaanse dorp Wormer.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis