Was Pollock kleurenblind? Kraaijpoel, D. Bouwstenen voor de herschrijving van de recente kunstgeschiedenis

Kraaijpoel's vorige boek, De Nieuwe Salon, stak de draak met avantgardistische pretenties in kunst en kunstbeleid. De studie werd zowel met opluchting als woede ontvangen. In zijn nieuwe boek wendt hij zich tot de historie. Volgens de orthodoxe kunstgeschiedenis bestaat de kunst, van Cézanne tot Beuys, uit een opeenvolging van overwinningen. Vooruitgang. In de meest beschaafde landen raakt deze visie een beetje passé. Kraaijpoel's werk maakt deel uit van de herschrijving. Een aantal te ver opgeblazen reputaties is aan herziening toe, maar we krijgen er veel moois voor in de plaats. Herschrijven is bijschrijven. Bij het innovatiegelovige kunst- en cultuurvolk wekken de nieuwe inzichten afkeer en agressie..
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 20,00
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis