Was Pollock kleurenblind? Kraaijpoel, D. Bouwstenen voor de herschrijving van de recente kunstgeschiedenis

Kraaijpoel's vorige boek, De Nieuwe Salon, stak de draak met avantgardistische pretenties in kunst en kunstbeleid. De studie werd zowel met opluchting als woede ontvangen. In zijn nieuwe boek wendt hij zich tot de historie. Volgens de orthodoxe kunstgeschiedenis bestaat de kunst, van Cézanne tot Beuys, uit een opeenvolging van overwinningen. Vooruitgang. In de meest beschaafde landen raakt deze visie een beetje passé. Kraaijpoel's werk maakt deel uit van de herschrijving. Een aantal te ver opgeblazen reputaties is aan herziening toe, maar we krijgen er veel moois voor in de plaats. Herschrijven is bijschrijven. Bij het innovatiegelovige kunst- en cultuurvolk wekken de nieuwe inzichten afkeer en agressie..
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 20,00
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 dagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis