Van theemutscultuur naar walkman-ego KUNNEMAN, Harry contouren van postmoderne individualiteit

Postmoderne individualiteit: combinatie van twee beladen begrippen; daarom kan ze niet gelden als een soort wezensdefinitie van het postmodernisme. Er kan wel in beluisterd worden de grote rol, die het individu heeft in de periode die getypeerd wordt als post-modern, waarvan dan weer kenmerkend is: het wegvallen van de grote idealen van de Moderne Tijd, het verdwijnen van algemeen geldende waarden en van een gemeenschappelijke cultuur ('theemutsencultuur'). Schrijver, professor in de praktische humanistiek, weet hoe verschillend geoordeeld wordt over de postmoderne individualiteit, zowel in positieve als in negatieve zin. In een evenwichtige analyse probeert hij heel deskundig de achtergronden van het postmodernisme aan te geven. Wat de bijzondere betekenis van dit boek uitmaakt is de poging om te laten zien dat de ethische betekenis van deze nieuwe individualiteit wel eens zou kunnen bestaan in het scheppen van ruimte voor nieuwe vormen van relaties en voor andere communicatiemogelijkheden, die het verlies van vroegere waarden zou kunnen compenseren. Dat kan aanleiding geven tot een zekere optimisme ten aanzien van de postmoderne cultuur. Een degelijke en heldere cultuurfilosofische tijdsanalyse voor een breder publiek.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 18,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis