Black Hollywood LEEFLANG, Thomas

Een Afro-Amerikaanse acteur die in de Verenigde Staten 's morgens in de spiegel kijkt, weet dat het een zware dag wordt. Nauwelijks één procent van het totale bestand aan zwarte acteurs heeft werk in de tv- en filmbusiness. In het Ku Klux Klan-epos Birth of a Nation werden in 1914 de bloeddorstige 'niggers' gespeeld door zwartgeschminkte blanken.

De zwarte debuteerde in 1918 in het medium geluidsfilm in de persoon van een kleine joodse 'schoensmeerneger': Al Jolson in The Jazz Singer. Maar de tijden zijn veranderd, er is nu sprake van 'positieve discriminatie'. Tegenwoordig wordt in vrijwel iedere Amerikaanse film of tv-serie wel een 'troostzwarte' gecast.

Slechts enkele regisseurs maakten films met trotse negers in de hoofdrol: Hallelujah bijvoorbeeld van King Vidor, The Color Purple en Amistad van Steven Spielberg, Malcolm X van 'black director' Spike Lee en de legendarische tv-serie Roots, geproduceerd door Stan Margulies. Het zijn uitzonderingen, net als Eddie Murphy, Whoopi Goldberg, Will Smith, Halle Berry en Bill Cosby.

Filmkenner en auteur van veel filmboeken Thomas Leeflang schetst in Black Hollywood het leven van Afro-Amerikaanse acteurs en een blanke elite die nog altijd de dienst uitmaakt.
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 6,94
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 dagen

Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 6,94
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 dagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis