Een bezetene droomt van turingmachines LEVIN, Janna

Een waanzinnig verhaal van huiver ingwekkende genialiteit
De verstelster van Een bezetene droomt van turingmachines is een jonge natuurkundige. Ze is geobsedeerd door Kurt G del, de grootste logicus van de moderne tijd, Alan Turing, de buitengewoon getalenteerde wiskundige die in de Tweede Wereldoorlog de beruchte Enigmacode wist te breken. De levens van Turing en G del komen voor een groot deel overeen door hun geleverde prestaties en mislukkingen. G del leed aan grootheidswaan en paranoia, en zou zichzelf uiteindelijk doodhongeren. Turing werd opgepakt voor homoseksuele activiteiten en pleegde zelfmoord. De vertelster onderzoekt de feiten van de dramatische verhalen van beiden vanuit het verlangen betekenis te vinden in hun complexe levens en al doende ontdekt ze de tragiek van deze twee mannen.
Een bezetene droomt van turingmachines is een opmerkelijke roman waarin het leven van twee van de belangrijkste en invloedrijkste wetenschappers van onze tijd wordt opgeroepen. Briljante verbeeldingskracht combineert Levin met historische details en gebeurtenissen.
‘Een bezetene droomt van turingmachines is een prachtige, fantasierijke roman.’ Alan Lightman, schrijver van Einstein’s Dreams
Janna Levin is hoogleraar in de wis- en natuurkunde aan Columbia University. Ze woont in New York City. Eerder verscheen van haar Hoe het heelal zijn vlekken kreeg, waarin ze op enthousiaste wijze haar liefde voor de natuurkunde beschrijft.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis