Female chauvinist pigs LEVY, Ariel de opkomst van de bimbocultuur

BETEKENT PAALDANSEN DE VOLKOMEN BEVRIJDING VAN DE JONGE VROUW?
Dit is nu de female chauvinist pig: de nieuwe vrouw met ‘macht’ die de ‘playboy-bunny’ als talisman draagt, aan vluchtige seks doet alsof het sport is en de ‘bimbocultuur’ omarmt wanneer ze maar kan. Levy interviewt studentes die zich tijdens hun vakanties uitkleden voor de camera en tieners die opgegroeid zijn met Paris Hilton en borstimplantaten. Ze onderzoekt een cultuur waarin in iedere clip een stripper aan een paal hangt, waarin olympische atletes met hun bikinilijn paraderen op de pagina’s van Playboy en waarin strings op de markt gebracht worden voor meisjes die nog op de lagere school zitten.
In de traditie van de jonge Germaine Greere en Naomi Wolfs The Beauty Myth ontrafelt Levy de mythe van de female chauvinist pig en beargumenteert ze dat wat doorgaat voor bevrijdende rebellie eigenlijk conformisme is.
Met FEMALE CHAUVINIST PIGS bepleit Levy op onweerstaanbaar grappige en buitengewoon intelligente wijze dat de opkomst van de bimbocultuur niet representatief is voor hoe ver de vrouw gekomen is, maar slechts bewijst hoe ver ze nog te gaan heeft.
ARIEL LEVY groeide op in Larchmont, New York en studeerde Amerikaanse Letterkunde aan de Wesleyan Universiteit. Momenteel is ze vast redactielid van New York Magazine. Daarnaast publiceert ze onder andere in The New York Times, The Washington Post, Vogue en Slate.
‘Levy’s argumentatie is provocatief en overtuigend. Een geweten dat ons te wapen roept.’ - New York Times Book Review
‘Ariel Levy is slim, duidelijk en dwars, waardoor Female Chauvinist Pigs bijzonder prikkelend is om te lezen.’ - The Daily Telegraph
‘Levy’s fascinerende boek zou verplichte kost moeten zijn voor jonge vrouwen.’ - Booklist
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 5,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Derde druk mei 2007. In goede staat

Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 6,00
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis