De heiligen LINDEN, Stijn van der levens, kalender, attributen, patronaten, iconografie

Meer dan 9000 heiligen en zaligen worden in dit boek in alfabetische volgorde besproken. Bij iedere naam wordt vermeld of het om een heilige (ST) of een zaligverklaarde (ZA) gaat of dat de persoon nog in het stadium daarvóór verkeert: eerbiedwaardig (EW) of dienaar God's (DG) Bij de meesten worden geboorte- en sterfdatum en -plaats vermeld en enkele typische bijzonderheden. Ook enkele figuren uit het Oude Testament, zoals Mozes en Aäron zijn in de lijst opgenomen: zij worden als heiligen beschouwd in zoverre zij voorlopers van Christus genoemd kunnen worden. Deel 2 van bevat een kalender van feestdagen van heiligen, zoals die in de Rooms-Katholieke Kerk gevierd worden. Verder een hoofdstuk: 'attributen': dat zijn voorwerpen, die met een bepaalde heilige geassocieerd worden, en een hoofdstuk 'patronaten'. Daarin zijn heiligen bijeengebracht, die schutspatroon zijn van een bepaalde beroepsgroep of aangeroepen worden bij ziektes of andere problemen. De inleiding geeft enige informatie over heiligen in het algemeen. Heiligen bestonden allang voordat Rome begon met officiële heiligverklaringen. 'Heilig' was een ander woord voor 'Goddelijk'. Later werd een heilige omschreven als iemand, die er op een uitmuntende en voorbeeldige wijze in is geslaagd Christus te volgen. Het boek kan een vraagbaak zijn voor ieder, die interesse heeft in de heiligen van de katholieke kerk.
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 34,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 39,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis