Allesbehalve een held Lorenzen, R.

Allesbehalve een held vertelt het levensverhaal van Robert Mohwinkel. De jongeman van nederige komaf doorloopt het gymnasium, de Hitlerjugend en een opleiding tot scheepsmakelaar om vervolgens naar het front te worden gestuurd. Hij begaat als soldaat geen wandaden, doorstaat heelhuids Russische krijgsgevangenschap en zorgt er angstvallig voor nooit uit de toon te vallen. In het veranderde, naoorlogse Duitsland lukt het de hypercorrecte kantoorbediende de positie te bereiken waar hij zijn leven lang op aanstuurde. Rudolf Lorenzen, generatiegenoot en vriend van Günter Grass, zet in zijn groots opgezette ontwikkelingsroman zijn eigen tijd te kijk. De perfecte opportunist Robert Mohwinkel, die de heersende macht doorziet en er zich voortdurend tegenover indekt, is een held van opvallend moderne snit en een klassieke verliezer ineen. In hem heeft Lorenzen de stuitende 'normaliteit' en de onverstoorbaarheid waarmee de gemiddelde Duitser na de gruwelijke realiteit van de oorlog de draad weer oppakte, als nooit tevoren verbeeld. Niemand heeft de twee periodes, oorlog én Wirtschaftswunder, zo als één verhaal verteld, en de sfeer van naoorlogs Duitsland pakkender, realistischer en amusanter beschreven dan Rudolf Lorenzen.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 11,95
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht mocht er meer bekend zijn over uw bestelling.

.
pro-mbooks1 : broekhuis