Geen pillen, maar Plato! MARINOFF, Lou Filosofie als oplossing voor alledaagse problemen

Sinds Gert Achenbach twintig jaar gelden in Duitsland de eerste filosofische praktijk begon, is zijn voorbeeld wereldwijd nagevolgd. Een filosofische therapeut helpt mensen met problemen, daarin verschilt hij niet van bijvoorbeeld een psychotherapeut. Maar zijn invalshoek is anders, hij hanteert een ander instrumentarium: niet zozeer een psychologische theorie, maar de wijsgerige reflectie van eeuwen. Lou Marinoff, hoogleraar filosofie in New York en voorzitter van de American Philosophical Practitioners Association, is als weinig anderen gekwalificeerd om de lezer in deze materie in te leiden. Hij vertelt hoe zijn vak in elkaar zit, waarin het van andere vormen van geestelijke hulpverlening verschilt, geeft een overzicht van de geschiedenis van de filosofie, en vervolgens een groot aantal voorbeelden uit de praktijk, gerangschikt naar probleemterreinen. Hij sluit af met een 'Hit Parade' van filosofen, lijsten met adressen en internetsites van (ook Nederlandse) instellingen en personen, en een index. Het boek is zeer geschikt voor een breed publiek, boeiend geschreven, en ook de hier en daar wel zeer vrije vertaling leest erg prettig.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 11,00
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis