De Nieuwe Hollandse Waterlinie MATSIER, Nicolaas & SCHEPEL, Selma & KEYER, Carl de

Bijna 200 jaar geleden besloot Willem I de Nieuwe Hollandse Waterlinie te bouwen, een 85 kilometer lange verdedigingslinie van zeventig forten, batterijen en inundatieterreinen, die vanaf de Zuiderzee tot aan de Brabantse Biesbosch liep. Tot aan de Tweede Wereldoorlog werd aan de linie gewerkt, totdat de komst van vliegtuigen een eind maakten aan Neerlands hoop in bange dagen´.

Nicolaas Matsier verkent de linie zoals zij er nu bijligt, verscholen in het Hollandse landschap, hier en daar in verval, deels opgeslokt door stadsuitbreidingen. Haar tragische geschiedenis wordt vermengd met persoonlijke indrukken van Matsier, zodat een boeiend beeld ontstaat. Selma Schepel reist langs de forten die in hergebruik zijn en doet verslag van de ideeën die leven over de toekomst van de waterlinie. De Belgische Magnum-fotograaf Carl de Keyzer verkent de linie en het omringende landschap met zijn camera.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 9,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis