Lezen, man! MERTENS, Anthony Essays en kritieken

Met zijn enthousiasme voor literatuur heeft Anthony Mertens als universitair docent en literair criticus in de laatste decennia van de vorige eeuw generaties academici en lezers ge pireerd. Voor Mertens is lezen 'verleid worden' - en dat is precies wat hem vanaf zijn vroegste jeugd is overkomen: hij liet zich verleiden. Niet zozeer door de rumoerige bestsellerauteurs, maar meer door die schrijvers die in de luwte aan een schitterend oeuvre werkten. Alle stukken, geschreven in een aanstekelijke en elegante stijl, getuigen naast grote eruditie van een sterk engagement. Lezen, man! geeft een krachtig, aanstekelijk en eigenzinnig inzicht in dertig jaar literatuurgeschiedenis.
Anthony Mertens is een hartstochtelijk lezer. Hij was tot 1993 verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna werkte hij twaalf jaar als redacteur voor uitgeverij Querido. Hij schreef voor weekbladen en literaire tijdschriften en is momenteel als columnist verbonden aan De Revisor.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 6,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Zeer net exemplaar - De Bezige Bij, 2006

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis