In het begin was er niemand Mineke Schipper hoe het komt dat er mensen zijn

Waar komen de eerste mensen vandaan? Werden ze uit de hemel gegooid, kropen ze uit de aarde naar boven, of kwamen ze uit een ei? Zijn we uit het niets geschapen? Of van goddelijk zweet, zaad of tranen, of misschien van goud, zilver, steen of klei? Er was niemand bij, maar in alle culturen hebben mensen zich afgevraagd hoe en waarom de eerste mensen ontstonden. En overal is door de eeuwen heen in verhalen uitgelegd hoe het komt dat er mannen en vrouwen zijn.
Over die orthodoxe, onorthodoxe, en soms ook hilarische oorsprongsverhalen schreef Mineke Schipper een uniek boek dat inzicht geeft in universele vragen, onzekerheden en angsten. De echo¿s van oude oorsprongsmythen galmen nadrukkelijk na in hedendaagse menselijke verhoudingen.

Naast drie romans schreef Mineke Schipper tal van boeken op haar vakgebied, de interculturele literatuurwetenschap. Voor haar over de hele wereld vertaalde Trouw nooit een vrouw met grote voeten kreeg zij in 2005 de Eurekaprijs. Haar recentste boek is Na ons de zondvloed. Mythische verhalen over het einde van de mensheid (2009).


Over Trouw nooit een vrouw met grote voeten:

¿Een buitengewoon interessant boek. Een uitstekende bijdrage aan het wereldwijde gesprek dat met de globalisering op gang moet komen.¿
kwame anthony appiah, princeton university

¿Waardevol, informatief, zorgvuldig en uniek. (...) Wekt evenveel bewondering als verwondering.¿
stine jensen, nrc handelsblad
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 8,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Boek in bijna nieuwstaat.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis