Gerrit Thomas Rietveld-Life Thoughts Work MULDER, B. an outline of his life, thought and work

Bertus Mulder
Gerrit Thomas Rietveld
Life Thoughts Work
---
Vanwege het Rietveldjaar 2010 verschijnt de Engelse vertaling van het boek ‘Gerrit Thomas Rietveld – Leven Denken Werken’. Deze biografie van een van Nederlands beroemdste architecten, Gerrit Rietveld (1888-1964), geeft inzicht in zijn leven, denken en zijn werk. Een belangrijk deel is gewijd aan een analyse van wat Rietveld ‘levenshouding’ noemde, de antropologisch-filosofische achtergrond van zijn werk.

Gerrit Rietveld was niet alleen architect, maar ook grafisch ontwerper en meubelontwerper. Hij werd vooral bekend als lid van het tijdschrift voor moderne kunst De Stijl. De ‘Rood-blauwe stoel’ en het Rietveld Schröderhuis zijn zijn meest beroemde werken.


Auteursinformatie
Bertus Mulder heeft als beginnend architect in Utrecht aan het eind van de jaren vijftig een aantal jaren voor Gerrit Rietveld gewerkt. Vanaf midden jaren zeventig maakte Bertus Mulder naam als restauratiearchitect van een aantal van zijn werken, waaronder het Rietveld Schröderhuis in Utrecht. Daarvoor voerde hij talrijke gesprekken met mevrouw Schröder. Ook maakte hij grondig studie van de enorme hoeveelheid geschriften van Rietveld die door mevrouw Schröder was verzameld.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis