Paul Bodifée MULLER, Roel H. Smit schilder van stad en land

Paul Bodifée (1866-1938), de in Deventer geboren schilder van stad en land, was een veelzijdig kunstenaar. Na zijn opleiding tot tekenleraar aan de Rijksnormaalschool te Amsterdam, studeerde hij daar aan de Rijksakademie. In deze periode raakte hij bevriend met een aantal bekende kunstenaars.
Na enige tijd in Nieuwe Amstel en Ravenstein te hebben gewerkt, vestigde hij zich in zijn geboorteplaats Deventer. Daar ontstond een groot aantal verbeeldingen van het pittoreske Deventer (stadsgezichten) en het mooie Salland (landschappen).
Zijn werk is verwant aan de Haagse School, maar onderscheidt zich door een geheel eigen kleurgebruik. In zijn atelier aan de Singelstraat te Deventer ontstonden zijn wat minder bekende, maar uiterst karakteristieke figuurstukken. Door zijn huwelijk met Rosa Elisa Leeuw uit Nijmegen kwam hij in contact met zijn artistieke schoonfamilie van architecten, beeldhouwers en schilders.

De opdrachten voor grafisch werk, met name voor kalenders en platenalbums, brachten hem door het gehele land. Talloze gezichten van oude steden zijn in zijn oeuvre te vinden. Paul Bodifée's leven en werk speelden zich af op het snijvlak van twee eeuwen, waarin vooral het begin van de twintigste eeuw werd gekenmerkt door vernieuwingen op maatschappelijk en cultureel gebied, die elkaar in hoog tempo opvolgden. Hoewel kind van zijn tijd trok hij zijn eigen spoor. Hij had een geheel eigen stijl, waarin hij landschappen en oude stadsbuurtjes met uiterste precisie weergaf en waaruit zijn liefde voor het ambachtelijke duidelijk valt af te lezen.

Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 11,50
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis