Geheugensteentjes O'Riordan, K.

Geheugensteentjes geeft een prachtig beeld van een gevoelige vrouw die heeft geleerd om sterk te zijn. Zo sterk dat ze zichzelf geweld aandoet. Totdat ze haar dochter te hulp moet komen en zodoende ook de demonen uit haar eigen verleden het hoofd leert bieden.
Nell is 48 jaar en lijkt een perfect leven te leiden. Ze is een succesvolle vinologe, woont in Parijs en heeft een geliefde die met haar oud wil worden. Tegelijkertijd is ze in zichzelf gekeerd, kwetsbaar en ongedurig. Sinds ze als zwangere zestienjarige Ierland verliet is ze nooit meer terug geweest. Wanneer ze door een telefoontje uit Ierland gewaarschuwd wordt dat haar dochter in de problemen zit, weet ze dat het, na dertig jaar, tijd is om naar huis te gaan.
Haar dochter Ali kan haar achterdocht nauwelijks verbergen, terwijl haar kleindochter Grace, die een eenzame, verwaarloosde indruk maakt, juist dolblij is met de komst van haar oma. En hoe moet Nell Adam inschatten, de vreemdeling die een ondoorgrondelijke rol speelt, maar die niet ongevaarlijk lijkt?
Terwijl Nell probeert te ontrafelen wat er aan de hand is, moet ze ook in het reine komen met haar eigen verleden. Met de geheugensteentjes die haar moeder Agnes bewaard heeft, lukt het haar om de kwetsbare knopen te ontwarren die in de loop der jaren in de familierelaties ontstaan zijn.
Geheugensteentjes is zowel een ontroerende verkenning van liefde, verlies en herinnering als een prachtige studie van de complexiteit van moeder-dochter relaties, geobserveerd met vlijmscherpe precisie en grote tederheid.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 8,50
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Derde druk, 2007. Het boek is in erg goede staat.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis