Zwartboek - de positie van vrouwen wereldwijd OCKRENT, Christine [red.] & ANCONA, Hedy de positie van vrouwen wereldwijd

ZWARTBOEK – de positie van vrouwen wereldwijd biedt een indrukwekkend overzicht van de situatie van vrouwen aan de hand van getuigenissen, analyses, commentaren en portretten. In vijftig bijdragen, geschreven door gerenommeerde journalisten, antropologen, sociologen en andere deskundigen worden de vijf fundamentele rechten van de mens – veiligheid, integriteit, vrijheid, waardigheid en gelijkheid – getoetst aan die van vrouwen.
De situatie van vrouwen in het westen mag in de loop van de twintigste eeuw sterk verbeterd zijn, voor vrouwen daarbuiten geldt dat niet. Armoede treft hen vaak het hardst en zij hebben ook het meest te lijden onder oorlogen. Ook voor migrantenvrouwen in westerse landen is de situatie veel minder rooskleurig, zij weten vaak geen aanspraak te maken op hun verworven rechten. Het is dan ook een slechte zaak dat de aandacht en steun aan projecten waarmee de positie van vrouwen en meisjes wordt verbeterd in zowel Nederland als in andere landen afneemt.
Het is de hoogste tijd dat de universele rechten van de mens ook voor e vrouwen gaan gelden. Het ZWARTBOEK - de positie van vrouwen wereldwijd biedt talloze inspirerende verhalen van vrouwen die hier met hart en ziel voor vechten en die aansporen deel te nemen aan een noodzakelijke strijd.
Met bijdragen van onder anderen Hedy d’Ancona, Femke van Zeijl, Liddie Austin, Karina Schaapman, Ayaan Hirsi Ali, Betsy Udink en Hanneke Kamphuis.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 14,95
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis