Encyclopedisch woordenboek van de psychologie P. van der Ploeg

Dit woordenboek bestaat uit meer dan 4500 woorden, termen, begrippen en namen uit alle onderdelen van de psychologie. Er zijn meer dan 140 biografieÙn opgenomen met vele foto's van personen die een belangrijke rol hebben gespeeld voor het vakgebied. Naast het Nederlandse woord is de Engelse vertaling en een psychologievakcode opgenomen.

Het woordenboek gaat zoveel mogelijk uit van empirisch wetenschappelijke benaderingen binnen de psychologie. Verder is onderzocht welke woorden in de psychologie de laatste tien jaar actueel zijn geworden. Er is ook terdege rekening gehouden met het grote belang van de DSM-IV classificatie in de klinische psychologie, van motivatietheorieÙn en de actualiteit van woorden uit de cognitieve psychologie, neuropsychologie, cognitieve gedragstherapie, psychoanalyse en GZ-psychologie.

Anderzijds zijn vele woorden en begrippen, zoals ME, SOA, AIDS, ADHD, Dementie enz., opgenomen waar ook het brede publiek steeds meer mee te maken krijgt.

Dit woordenboek is bestemd voor wie beroepsmatig met psychologie te maken heeft zoals psychologen, psychotherapeuten, psychiatrisch verpleegkundigen en andere werknemers in de GGz maar ook voor iedereen die op zoek is naar de betekenis van termen uit de psychologie.

Auteur
Piet van der Ploeg is werkzaam geweest als ingenieur in de medische diagnostische beeldtechniek en heeft Gezondheidspsychologie gestudeerd bij de Open Universiteit. In 2001 is hij een informatiewebsite begonnen: het Centrum Cognitieve Gedragstherapie (www.ccgt.nl). Hij werkt thans als deeltijddocent bij de Haagse Hogeschool en als therapeut bij het CCGT in Zoetermeer
Voorraad:
Nieuw
Verkrijgbaar in
Webshop
Prijs:
€ 60,70
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 1-2 dagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis