Zonen van de veroveraar POPE, Hugh de geschiedenis van het Turkse volk

Hugh Pope schildert in Zonen van de veroveraars een levendig portret van het Turkse volk: afstammelingen van de nomadische soldaten die het Byzantijnse rijk veroverden en de regio eeuwenlang domineerden. Tegenwoordig bewonen zij een gebied dat veel groter is dan de politieke grenzen van Turkije, een gebied dat reikt van West-China, via Centraal-Azi Duitsland en Nederland, naar de Appalachen in de Verenigde Staten.
Pope reisde meer dan tien jaar over de hele wereld om onderzoek te doen naar de geschiedenis van deze etnische groep. Naarmate hij meer verhalen en legenden hoorde, verbaasde hij zich er steeds meer over dat hun geschiedenis zo lang onderbelicht is gebleven. Met dit boek brengt hij daar nu definitief verandering in. Pope eert in Zonen van de veroveraars een volk dat de loop van de geschiedenis op verschillende plaatsen en op verschillende momenten ingrijpend heeft bepaald.
Hugh Pope studeerde Perzisch en Arabisch in Oxford en was verslaggever voor The Independent, The Los Angeles Times, de BBC en Reuters. Hij schreef met Nicole Pope Turkey Unveiled. Momenteel is hij correspondent voor The Wall Street Journal in Istanbul.
‘Ambitieus en deskundig. […] Hilarische anekdotes en uitgesproken karakters.’ - The Economist
‘Prachtig geschreven.’ - Financial Times
‘Scherpzinnige politieke en culturele reportage […]. Een opeenvolging van schitterend vastgelegde episodes.’- The Nation
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 8,95
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis