Omstreden paradijs PRAAMSTRA, O.J. & ZONNEVELD, P. van ooggetuigen van Nederlands Indië

Indië bestaat niet meer, maar het Indische element is niet meer weg te denken uit onze cultuur. Vanaf de ‘eerste schipvaart’ in 1595 tot het bezoek van koningin Beatrix in 1995 bestaat er een nauwe band tussen Nederland en Indonesië. In die vierhonderd jaar hebben tal van ooggetuigen opmerkelijke momenten vastgelegd: van belangrijke historische gebeurtenissen tot kleine details uit het leven van alledag. Van de moord op de Chinezen tot de internering door de Japanners, van de executie van opstandelingen tot de werking van de stille kracht.
In Omstreden paradijs. Ooggetuigen van Nederlands-Indië zijn ruim honderd getuigenissen uit brieven, dagboeken en memoires bijeengebracht. Samen geven ze een caleidoscopisch beeld van onze complexe verhouding tot Insulinde.

Olf Praamstra is voorzitter van de opleiding Dutch Studies aan de Universiteit Leiden. Hij schreef Een feministe in de tropen. De Indische jaren van Mina Kruseman en Busken Huet. Een biografie en stelde samen met Eep Francken een bloemlezing samen uit de Zuid-Afrikaanse Nederlandse literatuur, Heerengracht, Zuid-Afrika. Peter van Zonneveld is sinds 1975 verbonden aan de opleiding Nederlands van de Universiteit Leiden. Hij schreef Album van Insulinde en De tuin van de Indische Romantiek en stelde de bloemlezing Indisch landschap samen. Beiden zijn redacteur van het tijdschrift Indische Letteren.

Over Busken Huet. Een biografie:

‘Indrukwekkend precies en zeer helder beschreven (...). Bewonderenswaardig geordende biografie.’ de volkskrant

‘Indrukwekkende biografie.’
trouw
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 10,90
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis