Beesten RIDGWAY, K

Wanneer de hoofdpersoon van Beesten op een dag op straat loopt, ziet hij een dode muis liggen, en vanaf dat moment gaat alles verkeerd.
Beesten vertelt het ontregelende verhaal van een tekenaar die ineens niet meer kan tekenen, van de plotselinge en onverklaarbare ineenstorting van zijn leven, en de daaropvolgende hardnekkige zoektocht naar een plaats om tot bezinning te komen. Maar die plaats is niet gemakkelijk te vinden: we zijn omgeven door gebouwen waar het spookt, door kunstenaars en kapitalisten, door schrijvers en actrices die een wel heel bijzondere band met de werkelijkheid hebben, en door een volkomen kunstmatige stad waar de inwoners even angstvallig als vergeefs alles onder controle proberen te houden. Er verschijnen steeds meer barsten in de façade en overal duiken beesten op.
Beesten is een verontrustende en beestachtig grappige roman over liefde en paranoia, over het angstige, dunne laagje vernis van cultuur dat de mens over de natuur uitspreidt, vol wanhoop, verwarring en menselijke onmacht, zoals in het werk van Paul Auster en Franz Kafka
Keith Ridgway (Dublin, 1965) is een van de beste lerse auteurs van dit moment. Lire selecteerde hem als een van de vijftig auteurs die er in 21ste eeuw toe doen. Hij debuteerde met Het lange vallen, waarvoor hij Le Prix Fémina Etranger en Le Prix Premier Roman kreeg. Voor zijn verhalenbundel Liefde is een gok ontving hij in 2001 de Rooney Prize voor lerse literatuur. In 2003 publiceerde hij Roman in zes levens.
‘Net als Paul Auster weet Ridgway hoe overweldigend en duister een opeensta-peling van doodgewone gebeurtenissen kan zijn voor een verwarde verteller. Beesten is zowel een komische en verrassende beschrijving van het moderne leven als een aangrijpend portret van een man die worstelt om er iets van te begrijpen.’ - Independent on Sunday
‘Een uitzonderlijk indrukwekkende roman.’ - Ireland on Sunday
‘Hij keert mensen binnenstebuiten, beschrijft hun grillen en zwakheden met een innemende scherpzinnigheid.’ - The Times
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 7,94
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis