Ik deug alleen voor de poëzie RIJGHARD, Ron dichters over dichten

Dichters hunkeren naar schoonheid. ‘Een gedicht is als een mooie schijnbeweging van een voetballer’, zegt Maria Barnas. ‘Doen, toch niet doen, de ander uit zijn evenwicht brengen.’
Ik deug alleen voor de poëzie is een verzameling van de verhalen die NRC-redacteur Ron Rijghard de afgelopen jaren schreef over de belangrijkste dichters uit Nederland en België. Ze vertellen over hoe ze werken, wat hen inspireert en hoe we hun gedichten kunnen lezen. Ze vertellen over hun stijl en hun gevoelens, maar ook over het ambacht. Als Peter Verhelst in de auto een idee krijgt, stift hij het op zijn handen, armen en zelfs zijn buik. Anneke Brassinga zou het liefst een schrijfplankje met een touw om haar nek hangen.
Ik deug alleen voor de poëzie is een ode aan 32 Nederlandstalige dichters en hun prachtige poëzie. Het is een boek om onstuitbaar zin te krijgen in het lezen en schrijven van gedichten.

Ron Rijghard is kunstredacteur van NRC Handelsblad en nrc.next en redacteur van poëzietijdschrift Awater. Voor de krant schrijft hij over poëzie, cabaret, popmuziek, televisie en cultuurpolitiek. Eerder schreef hij met Annette Portegies Nederlandse literatuur in een notendop.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 11,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis