Geschiedenis van Spanje Robert Lemm

Het verleden van Spanje is een spannende confrontatie tussen de christelijke en arabische geschiedenis. Europa en de wereld is schatplichtig aan de rijke Spaanse tradities. Een beknopt en boeiend overzicht van de Spaanse geschiedenis. Hispanist Robert Lemm over een land waarvan het verleden is getekend door de confrontatie tussen christendom en islam. Hij presenteert in dit overzicht, reikend vanaf de Romeinen tot aan onze dagen, alle cruciale gebeurtenissen en sleutelfiguren die het Spaanse verleden hebben gevormd. Het boek besteedt naast de politieke hoofdlijnen en een overzicht van de sociaal- economische verhoudingen ook ruim aandacht aan karakteristieke culturele stromingen, schrijvers en kunstenaars. Bovendien staat hij stil bij parallelle ontwikkelingen in Spaans Amerika en de rest van Europa. Zonder zich door modieuze (voor)oordelen te laten afleiden heeft Robert Lemm alle perioden uit Spanjes rijke geschiedenis compact en evenwichtig behandeld. In zijn boek heeft de auteur bovendien een even verrassende als eigenzinnige visie op het recente verleden meegegeven. Robert Lemm (1945), hispanist, historicus, essayist en vertaler (Martinus Nijhoff prijs 1979) schreef een groot aantal boeken en artikelen over Spaanse en Latijns-Amerikaanse geschiedenis en cultuur. Een bloemlezing van zijn artikelen verscheen onder de titel Een literatuur van verwondering. Bij de Arbeiderspers verscheen in 1996 Eldorado, werkelijkheid en droom. Uitgeverij Aspekt bracht verschillende boeken van zijn hand uit.
Voorraad:
Nieuw
Verkrijgbaar in
Webshop
Prijs:
€ 26,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 1-2 dagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis