Caribisch complot ROSS, T. & HAVANK,

Op een koude maartse namiddag draaiden drie Cadillacs Fleetwood achter elkaar de oprijlaan in van de Amsterdamse begraafplaats Zorgvlied aan de Amstel. De voorste auto was roomblank, wat een van de vele wachtenden, een hoofdcommissaris van politie, een cynisch glimlachje ontlokte. Mocht de overledene al een ziel hebben, dacht hij, dan was die zeker niet roomblank.

Het begon met de ontvoering van een Amsterdamse biermagnaat en leek te eindigen met de mysterieuze dood van een kroongetuige. Maar de zaak-Willem H., een van de meest spraakmakende rechtzaken uit de Nederlandse geschiedenis, krijgt een onverwachte ontknoping wanneer de hulp wordt ingeroepen van commissaris Charles C.M. Carlier, beter bekend als 'de Schaduw'. Die 't allemaal 'merkwaardig' vindt. Om niet te zeggen 'hoogst merkwaardig.'

Met deze meeslepende, eigentijdse misdaadthriller stapt Nederlands bekendste en meest gelauwerde thrillerauteur Tomas Ross in de voetsporen van Havank, de geestelijk vader van commissaris Charles C.M. Carlier. Na meer dan twintig jaar is de Schaduw terug!

Commissaris Charles C.M. Carlier, alias de Schaduw, en zijn oude vriend Bruno SilvÞre raken onverwacht betrokken bij de spraakmakende rechtszaak tegen de Nederlandse topcrimineel Willem H. wanneer de Nederlandse politie hun hulp inroept bij de zoektocht naar ene Marie Dufour. Dufour is de weduwe van Enno Flem, bijgenaamd 'De Bankier van de Onderwereld', die op klaarlichte dag in Amsterdam werd geliquideerd. De waarschijnlijke opdrachtgever van de moord was Willem H. Omdat ook Flems juridisch adviseur Zeeger Braam, kroongetuige tegen Willem H., onder mysterieuze omstandigheden om het leven komt, is de politie bijzonder ge´nteresseerd in wat Flems weduwe te vertellen heeft. De speurtocht naar Marie brengt de Schaduw via duistere krochten, een afgesneden vingerkootje en een monsterachtige krokodil op het spoor van Peerke Diamant alias 'PAF', een oude bekende die jaren geleden met Willem H. de spectaculaire ontvoering van een Amsterdamse biermagnaat op touw zette. De jacht op PAF leidt via de Dordogne en Amsterdam naar Sint Maarten waar de Schaduw in een merkwaardig, om niet te zeggen h¾¾gst merkwaardig avontuur raakt verwikkeld dat hij aanvankelijk als Het Geheim van het Afgesneden Vingerkootje betitelde maar alsnog als Caribisch Complot in de Schaduwiaanse analen bij liet zetten.

Over de auteurs
Havank (pseudoniem van Hans van der Kallen, 'H. van K.') werd op 19 februari 1904 geboren in Leeuwarden. Hij had al vroeg de ambitie schrijver te worden en zijn debuut Het mysterie van St. Eustache verscheen in 1935. Het was de eerste van dertig zeer populaire misdaadromans, met als hoofdpersoon meestal Charles C.M. Carlier, alias de Schaduw. Al bij zijn leven werden er meer dan zes miljoen van zijn boeken verkocht. Havank leefde een zwervend bestaan en woonde onder andere in Parijs, Londen en op Palma de Mallorca. In 1963 keerde hij terug naar Leeuwarden waar hij op 22 juni 1964 overleed.

Tomas Ross (1944, pseudoniem van Willem Hogendoorn) is auteur en scenarist. Sinds de vroege jaren tachtig heeft hij tientallen thrillers geschreven, onder meer over de moord op Pim Fortuyn en de val van Screbrenica. Drie van zijn boeken werden bekroond met de Gouden Strop. Ross is een van de initiatiefnemers van de Maand van het Spannende Boek en schreef tweemaal het bijbehorende geschenkboekje. Ross schreef de scenario's van de succesvolle tv-series 'De Brug', 'Wij Alexander', 'Unit XIII' en van de speelfilms 'Baby Blue' en '06/05' onder regie van Theo van Gogh. Daarnaast verschenen van zijn hand kinderboeken, korte verhalen, hoorspelen en een toneelstuk.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 11,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis