De Tweede Wereldoorlog in 28.215 woorden ROSSEM, M. van

Zoals de bekende auteur zelf aangeeft, is dit in feite een geheel uit de hand gelopen bespreking van 'Why the allies won' van Richard Overy die resulteerde in een beknopte geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Als lezer kun je alleen maar dankbaar zijn dat het zo gelopen is, want wie wat er toen gebeurde nog eens op een rijtje wil zien, kan met dit net 77 bladzijden tellende boekje uitstekend uit de voeten. Het is, zoals je van Van Rossem mag verwachten, in heldere taal geschreven en biedt vooral een overzicht van de militaire activiteiten, met zo nu en dan aandacht voor politieke zaken. Wie iets wil weten over de jodenvervolgingen, de concentratiekampen, de invloed van de oorlog op de burgerbevolking en dergelijke moet andere werken raadplegen. Ook wie geen of nauwelijks enige kennis over dit onderwerp bezit, kan beter naar elders uitwijken. De auteur gaat er immers van uit dat de lezer weet waar hij het over heeft, zodat hij niet hoeft te vervallen in eindeloze uit leggerij. De bondigheid die hij daardoor kan hanteren, vormt de kracht van dit nuttige boekje.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis