Patatje vrede S. Soesan

Simon Soesan
Patatje Vrede
een Nederlandse Isra hunkert naar sjalom
samengesteld door en onder redactie van Hendrien Kloots
In Patatje vrede beschrijft Simon Soesan met veel gevoel voor detail, humor en met een knipoog, situaties uit het dagelijkse leven in Isra Vooral zijn vriendschappen met Arabieren, zowel Moslims als Christenen, krijgen in dit boek veel aandacht. Simon Soesan wil hiermee aantonen dat de gewone burgers in Isra van welk geloof dan ook, vreedzaam willen samenleven. De oorlog in de zomer van 2006 is een hernieuwde aanslag geweest op de onderlinge verhoudingen tussen de verschillende geloven in Isra Ook in Haifa, de stad van Simon Soesan. Door de sterke wilskracht van de bevolking heeft men samen de schouders gezet onder de wederopbouw van niet alleen de materi verwoestingen, maar vooral ook van de geestelijke schade die de stad heeft opgelopen. Simon Soesan heeft, samen met het grootste deel van de bevolking van Isra zijn vertrouwen uitgesproken in een vreedzame, gelijkwaardige toekomst voor alle inwoners van het land. De titel van dit boek is een woordspeling naar de omslag die het land zal moeten maken, wil deze mooie wens waarheid worden. Daarom draagt hij dit boek uitdrukkelijk op aan de vrede.
Simon Soesan (1956) is geboren in Beverwijk en woont sinds 1973 samen met zijn vrouw en drie kinderen in Haifa, Isra Sinds enkele jaren verschijnen zijn korte verhalen regelmatig in diverse Nederlandse media waaronder NRC Handelsblad, Het Reformatorisch Dagblad en het Nieuw Israelietisch Weekblad. Eerder verscheen van Simon Soesan: Pita met hagelslag - Uitg. Ad. Donker 2005, dat goed werd ontvangen:
Soesan laat in zijn stukjes zien dat bet ook anders kan.
Het Parool
Soesans verbalen intrigeren en boeien.
Trouw
Voorraad:
Nieuw
Verkrijgbaar in
Webshop
Prijs:
€ 19,95
Voorraad:
Levertijd:

Tijdelijk niet leverbaar

Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 8,50
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis