An Meine Kinder SAUL, D. & STAAL, G. / Bos, B. werk en leven van Reinier Saul, ontwerper (1910-1976)

AN MEINE KINDER Grafisch ontwerpster Debbie Saul (1971) kwam jaren geleden in het bezit van de hutkoffer van haar grootvader, Reinier Saul (1910-1977), die opgroeide in Duitsland. Vanwege het opkomende nazisme in 1933 vluchtte hij van Berlijn naar Amsterdam, waar hij zich vestigde als reclametekenaar. In de koffer vond zij behalve persoonlijke brieven, familiefoto’s en een dagboek een schat aan schetsen, ontwerpen en allerlei drukwerk. Aan de hand van deze ego­documenten en het grafische werk reconstrueert Debbie Saul de bijzondere levensgeschiedenis van haar grootvader. An Meine Kinder is het boeiende verhaal over de flamboyante en energieke sfeer van de Golden Twenties in Berlijn, het netwerk van Exil-joden in Amsterdam, het drama van de jodenvervolging en het uiteenvallen van een familie. Maar ook over het optimisme van de wederopbouw, over het naoorlogse modernisme in Nederland en de opkomst van professionele grafische vormgeving. Tegelijkertijd is het een indringend relaas over de steeds weer veranderende omstandigheden, waarin Reinier Saul terechtkwam, over de tragiek van het verlies van de eigen identiteit, eindigend met de onverwacht late zelfmoord als gevolg van een oorlogstrauma. Ter gelegenheid van de uitgave van het boek wordt er in juni 2010 een kleine tentoonstelling in de Openbare Bibliotheek Amsterdam georganiseerd.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 19,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis