Abdulgani SCHUURING, Casper 70 jaar nationalist van het eerste uur

Zeventig jaar lang stond zijn leven in dienst van zijn land: de Indonesische politicus Roeslan Abdulgani. Als lid van de politieke jeugdbeweging, als top-ambtenaar, minister, vice-premier en als VN-ambassadeur. Hij was één van de nationalistische leiders in Soerabaja tijdens de bloedige veldslag met de Engelse troepenmacht die in 1945 de Japanse bezetter moest vervangen. Hij was ooggetuige van een coup die werd gevolgd door een enorme communistenjacht. Dit boek gaat ook in op de kwestie Nieuw-Guinea en de rol van Luns, Abdulgani's tegenspeler daarin. Nederland kende toen een Buitenlandse Inlichtingen Dienst. Onderzoekers concludeerden in 1998 op basis van dossiers en code-telegrammen, dat Abdulgani in de jaren vijftig fungeerde als informant van een Nederlandse spion. Hijzelf ontkent dit ten stelligste en hult zich in stilzwijgen.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 14,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis