Boot naar de hel SINOUE, G. de joodse odyssee met de SS Saint-Louis

Als na de Kristallnacht wereldwijd protesten klinken tegen de behandeling van joden in Duitsland, start Hitler een "charmeoffensief "; 937 joden krijgen toestemming Duitsland te ontvluchten. Historische faction van een bekend auteur. Op 13 mei 1939 vertrekt de SS Saint-Louis uit de haven van Hamburg. De bestemming: Havanna. Maar als tien dagen later de SS Saint-Louis de territoriale wateren van Cuba binnenvaart, krijgt de kapitein geen toestemming door te varen. De SS Saint-Louis wordt teruggestuurd. Dan begint een dramatische zoektocht naar een land dat de vluchtelingen wil opnemen. De internationale gemeenschap laat het collectief afweten. Roosevelt weigert, Canada weigert en heel Latijns-Amerika weigert de vluchtelingen. Uiteindelijk vinden de vluchtelingen onderdak in Nederland, België en Engeland. Gilbert Sinoué werd geboren in Cairo in 1947. Hij verwierf bekendheid met schitterende historische romans als Het saffieren boek, De weg naar Isfahan, Dochter uit Egypte en Het kind uit Brugge die respectievelijk verschenen bij De Geus en Vassallucci.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis