Recht van spreken SNEL, J. het geloof in de vrijheid van meningsuiting

Een prikkelende analyse van het debat over vrijheid van meningsuiting.

Sinds de moordaanslagen op Pim Fortuyn en Theo van Gogh is de vrijheid van meningsuiting een hot item. Voor velen geldt ze sindsdien als het belangrijkste grondrecht, als het hoogste goed. En deze vrijheid zou bedreigd worden, door religie in het algemeen en de islam in het bijzonder.
Dit boek beschrijft en analyseert het actuele debat over vrijheid
van meningsuiting. Er is sprake van botsende waarden. Seculiere overtuigingen staan tegenover religieuze, secularisme botst met christendom en islam, vrije meningsuiting wordt afgezet tegen vrijheid van godsdienst.
Dit recht op vrije meningsuiting is dus meer dan enkel voer voor juristen. Hier zijn de kernwaarden van de samenleving in het geding. Het boek eindigt dan ook met een pleidooi voor een rechtstaat die allen recht doet.

Drs. Johan Snel (1961) is historicus. Hij is verbonden aan de Christelijke Hogeschool Ede als docent journalistiek en als onderzoeker bij het lectoraat Religie in Media en Publieke Ruimte.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 7,50
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis