Hannah Arendt SONTHEIMER, Kurt de levensweg van een groot denker

Het gedachtegoed van Hannah Ahrendt (1906-1975) is relevanter dan ooit. Haar werk wordt vaak aangehaald om een licht te werpen op het conflict in het Midden-Oosten, het oorlogstribunaal in Den Haag, het vluchtelingenprobleem, racisme en andere politieke kwesties. Beroemd zijn haar beschouwingen over totalitarisme, revolutie, het Eichmann-proces en de banaliteit van het kwaad.
Ook haar persoonlijke leven blijft boeien. Zij was vertrouwelinge van Karl Jaspers en had een bewogen liefdesaffaire met Martin Heidegger. In deze toegankelijke biografie wekt de Duitse politicoloog Kurt Sontheimer ieders nieuwsgierigheid naar het fascinerende levensverhaal en het originele denken van Arendt. Hij geeft een begrijpelijke leeswijzer voor haar boeken, laat zien hoe actueel Arendts werk is en nodigt uit tot verdere verdieping.
Wie dit boek leest, begrijpt Hannah Arendt.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis