Van Aartsbisschop tot Zonnelied SPIERTZ, M. Sleutels tot het katholiek erfgoed

De constatering dat steeds meer begrippen uit de katholieke traditie bij studenten onbekend bleken te zijn, gaf de auteur, emeritus-hoogleraar in de geschiedenis van het Nederlands katholicisme te Nijmegen, de aanzet tot het samenstellen van dit naslagwerk. In ongeveer 1400 alfabetisch geordende trefwoorden reikt hij toegangen aan tot kerninformatie over de katholieke traditie. Hij beperkt zich daarbij tot begrippen. Persoonsnamen komen niet voor, behalve van hoofdfiguren uit het Nieuwe Testament, en plaatsnamen alleen als die bijvoorbeeld met belangrijke kerkvergaderingen verbonden zijn. Ook enkele begrippen uit de joodse en de reformatorische traditie kregen een plaats. Voor de lezer die zich meer systematisch wil oriënteren, stippelt de auteur in de inleiding enkele routes langs trefwoorden uit. De uitleg is zakelijk en helder. Ongeveer 280 afbeeldingen, deels in kleur, verduidelijken de tekst. Eerdere pogingen het katholiek erfgoed in een lexicon te ontsluiten, verzinken in het niet bij dit naslagwerk. Voor iedereen met belangstelling niet alleen voor leer en leven van de kerk, maar ook voor kunst, cultuur en geschiedenis, kan het een veilige bron van informatie zijn.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 11,95
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis