Kastelen en buitenplaatsen in Zuid-Holland STOVER, J. & STÖVER, Reitze Johann

Trotse torens, statige oprijlanen, lommerrijke grachten en gezellige theekoepels in de bijbehorende tuinen: Zuid-Holland kent tal van prachtige kastelen en buitenplaatsen. Maar liefst tachtig procent van het bosareaal van deze overvolle provincie wordt nog altijd gevormd door voormalige buitenplaatsterreinen. Toch geniet het grootste deel van deze bijzondere monumenten nauwelijks bekendheid, zelfs niet bij specialisten.

Kastelen en buitenplaatsen in Zuid-Holland biedt een compleet overzicht van de vele honderden burchten, paleizen en buitens die de provincie rijk is -verdwenen of nog bestaand. Van het stoere `Teijlingen' in Voorhout tot het deftige `Huys ten Donck' te Ridderkerk, van het streng-classicistische `Hofwijck' -het buiten van Constantijn Huygens in Voorburg - tot het lommerijke `Dordwijk' bij Dordrecht.

Deskundige auteurs gaan nader in op de ontwikkelingsgeschiedenis, de architectuur en de functie van deze locaties. Ook interieurs, het dagelijks leven en het beheer worden uitvoerig besproken. Bovendien komen tuinen en parken uitvoerig aan bod, evenals de diverse bijgebouwen, zoals koetshuizen, ijskelders en theekoepels.

Na een boeiend overzicht van de zestig mooiste locaties, volgt een repertorium van alle nog geheel of gedeeltelijk zichtbare Zuid-Hollandse kastelen en buitenplaatsen. Maar liefst 400 afbeeldingen, kaarten, foto's en plattegronden, deels in kleur, illustreren deze fraaie uitgave. De uitgebreide actuele informatie en het vele, nooit eerder gepubliceerde beeldmateriaal, maken Kastelen en buitenplaatsen in Zuid-Holland tot een compleet en onmisbaar naslagwerk voor iedere liefhebber van dit bijzondere erfgoed.
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 19,95
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 19,95
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis