Leni Riefenstahl T. Leeflang de macht van het beeld, de onmacht van het woord

Bijzonder uitvoerige biografie van Leni Riefenstahl (1902-2003). Het boek is de laatste uitgebreide versie van drie eerdere monografieen over de cineaste uit resp. 1991 (Leni Riefenstahl), 2000 (Gevallen engel)* en 2003 (Gevallen voor de Fuhrer)**. Het is een inlevend, maar ook zeer kritisch verhaal door de auteur die door zijn werk voor L.de Jongs tv-serie 'De Bezetting' alsmede bij zijn boek 'De bioscoop in de oorlog' uit 1990 met het werk van L.R. in aanraking kwam. Vooral bij de totstandkoming van 'Triumph des Willens' (1934) en 'Olympia' (1936-38) staat de auteur uitvoerig stil; hij plaatst Riefenstahl in de context van het nazi-interbellum. Maar ook haar jaren in Berlijn, als danseres en actrice en haar latere naoorlogse carriere, zowel als mislukt regisseur als als beroemd fotografe, krijgen veel aandacht. Het geheel levert een uiterst leesbaar, hier en daar fascinerend tijdsbeeld op van een goed deel van het twintigste-eeuwse Duitsland. Auteur beheerst zijn onderwerp volledig en meer dan dat, getuige ook de bruikbare bibliografie en complete filmografie van zeventien titels. Biografie in jaartallen en uitgebreid register ontsluiten het werk. (Biblion recensie, A. van Renssen).
Voorraad:
Nieuw
Verkrijgbaar in
Webshop
Prijs:
€ 9,95
Voorraad:
Levertijd:

Afwijkende levertijd: 5 tot 7 Dagen.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis