Huize Het Gras Teigetje & Woelrat ; Woelrat met Gerard Kornelis van het Reve in Greonterp

Op woensdagavond 12 november 1969 ontmoeten Gerard Kornelis van het Reve en zijn vriend Teigetje, die in Amsterdam zijn om Teigetjes verjaardag te vieren, de jongen Woelrat. Vier dagen later komt hij per trein en bus naar Greonterp, om niet meer te vertrekken. Net als Teigetje blijkt Woelrat een fervent fotograaf. Met een eenvoudige Agfa Clack, later vervangen door een Asahi Pentax, maken zij tussen 1963 tot 1975 duizenden foto s: van Gerard, zijn omgeving, zijn brieven en documenten. Van deze unieke, nooit eerder getoonde collectie zal vanaf 7 maart 2010 in het Fries Historisch en Letterkundig Centrum Tresoar in Leeuwarden een selectie van veertig indringende foto s worden getoond, die het leven van de schrijver in Greonterp belichten. Het gelijknamige boek bevat behalve alle foto s uit de tentoonstelling ook persoonlijke toelichtingen en anekdotes, en biedt zo een voorproefje van het najaar 2010 te verschijnen Het Geheime Landgoed.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis