De gelukkige klas THIJSSEN, Theo Nederland Leest Tijdens Nederland Leest 2007 (19-10 t/m 16-11) te koop in de boekhandel voor 10 euro

Speciale luxe 'Nederland Leest'-uitgave van De gelukkige klas, vormgegeven door Anthon Beeke. Deze gebonden editie (met stofomslag en leeslint) bevat een uniek fotokatern.

De gelukkige klas (1926) is het vervolg op Schoolland. Het is het ontroerende en tegelijk geestige dagboek van een onderwijzer, meester Staal, waarin hij de dagelijkse gang van zaken in zijn klas beschrijft. Het dagboek doet je wegdromen naar een ideale schooltijd. Door de fantastische stijl, de spreektaal, de humoristische en ontroerende voorvallen en de sympathie die de hoofdpersoon oproept, kun je het niet meer wegleggen voor het uit is.


Het klinkt misschien gek, maar het mag toch wel eens gezegd worden: een school is geen strafinstituut en een onderwijzer geen cipier. Er zijn meer gelukkige klassen dan wij denken, klassen waar volwassen mensen met plezier en ambitie het beste van zichzelf weggeven; waar een hele troep kinderen dagelijks in rustige verwachting bijeenkomt om een beetje meer mens te worden. Het stadhuis heeft de 'leerplicht' uitgevonden, maar daarvóór was er gelukkig al de leergierigheid, de behoefte om dingen onder de knie te krijgen. In de samenwerking van kinderen en onderwijzer groeit de gelukkige klas tot een zelfstandig wereldje dat zich verzet tegen indringers, als daar zijn inspecteurs, onderwijzers en kinderen die met dit wereldje niets te maken hebben. Als er iets is dat het dagboek van deze onderwijsman bewijst, dan dit: dat een goede schoolklas een echte samenleving is, een wederzijds doordringen dan van de onderwijzer vraagt kind met de kinderen te worden, en de kinderen heel geleidelijk leer volwassen te worden met die ene volwassene die zich vijf tot zes uur per dag uitsluitend met hen bezig houdt. Die samenleving kent alle medeplichtigheden die overal als bindmiddel gelden, geen buitenstaander zal haar geheim ontsluieren, men moet er zelf in leven. Enfin, dit is allemaal theorie, en als er iets is waar meester Staal die dit dagboek schreef, het land aan had, dan was het wel aan levenloze theorie. Pas als hij voor de klas stond, wist hij wat hij er mee doen moest, maar dan maakte hij er ook een gelukkige klas van, waarin het voor iedere lezer goed is te verwijlen, al is het maar in herinnering.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 6,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Mooie luxe uitgave in het kader van Nederland Leest 2007

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis