Motor- en Auto Toertochten Tweede Wereldoorlog 1 Nederland (Brabant - Zeeland - Zuid-Holland) Tom Boudewijns

Reeks: Motor-en Auto Toertochten Tweede Wereldoorlog

‘Motor- en Autotoertochten Tweede Wereldoorlog’ deel 1, een uniek boek uit een serie is verschenen.
U toert met deel 1 dwars door Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Veel hoogtepunten van de Tweede Wereldoorlog komen in dit boek aan de orde. Tijdens deze tien aaneengesloten tochten wordt u ook op de harde feiten van de WO 2 gedrukt.
Zo zit u vanaf het begin midden in de ‘Vlucht van Breda’ en bekijkt u de zwaarste tankslag van Nederland bij Overloon. Bij Mill ligt een aspergeversperring van de ‘Peel-Raamstelling’ en ‘Konzentrationslager Herzogenbusch’ doet u huiveren. In Zeeland krijgt u een overzicht van de ‘Atlantikwall’ en de onderwaterzetting. Rotterdam treurt nog steeds om het bombardement dat de stad verwoestte. Een wandeling vanaf de duinen bij Den Haag naar de ‘Waalsdorpervlakte’ is een beleving.
U slingert langs beekjes met draaiende asfaltslingers, door bosgebieden en kunt prachtige wandelingen maken.
U kunt elke route uit het boek desgewenst afzonderlijk rijden.

Op de meegeleverde cd-rom staan naast de 127 kleuren foto’s van elke tocht GPS files voor de navigatiesystemen van Garmin en TomTom. De roadbooks staan in het boek.
Ontdek het heden en het pijnlijke verleden, maar geniet vooral van deze bijzondere serie boeken.
KORTE OMSCHRIJVING VAN ALLE TOCHTEN
1. Breda – Gemert (124 km)
Op 12 mei 1940 werden 50.000 inwoners van Breda dringend verzocht om hun huizen te verlaten, ze zouden anders tussen twee vuurlinies bekneld raken. De vlucht van Breda bleek volkomen onnodig. In Sint Oedenrode staat Kasteel Henkenshage, eens Hoofdkwartier van de 101ste Airborne Division tijdens de operatie Market Garden.
Op het kerkhof van Mariahout liggen Lieutenant D.N. Stride en J. Crompton begraven.
Via de nieuwe hoge brug draait u het hart van Breda uit en krijgt u zicht op ‘Het Spanjaardsgat’, bekend van het turfschip. Bij Hilvarenbeek hoort u links het geluid van het Safariepark, rechts valt de stilte op die bij het natuurgebied Gorp en Roovert hoort.
In Oerle neemt u de Scherpenerring en rijdt u kilometers parallel met de landingsbanen.
Bij Best gaat u natuurlijk het museum Bevrijdende Vleugels bezoeken.
2. Gemert - Vught (153 km)
Tijdens de bevrijding van Overloon heeft de zwaarste tankslag op Nederlandse bodem plaatsgevonden. Hierbij verloren 2.200 mensen het leven en werd Overloon volledig verwoest. In het Liberty Park kunt u er veel over terugvinden.
Op 10 mei 1940 is tijdens de slag bij Mill het spoor met aspergeversperringen geblokkeerd, waardoor een Duitse trein ontspoorde en er hevige gevechten uitbraken. Natuurlijk gaat u de ‘aspergeversperring’ bekijken.
Na Sint Hubert komt u in een gedeelte dat parallel met de licht meanderende Lage Raam loopt en toert u door een aaneenschakeling van landgoederen naar Beers. In de uiterwaarden van de Maas staan de hagen en de heggen er in het voorjaar prachtig bij, u kunt er genieten van in bloei staande slee- en meidoorns. Een nieuw watersportgebied genaamd De Kraaijenbergse Plassen gaat u onder de rook van Gasselt bekijken.

3. Vught - Moerdijk (140 km)
Kamp Vught heette tijdens de Tweede Wereldoorlog ‘Konzentrationslager Herzogenbusch’ en was het enige concentratiekamp in Nederland, u kunt het gaan bezoeken. Op 11 mei 1940 werden de brug over het Heusdenskanaal en de Heusdensebrug opgeblazen. Er hebben in deze steek veel beschietingen en executies plaatsgevonden. Forten en bunkers staan in de omgeving van Sleeuwijk, Uppel, Nieuwendijk en Werkendam, bekijk ze eens.
Eerst een rondvaart over de Binnendieze maken, daarna koffie met een bosschebol en vervolgens op weg naar de Loonse en Drunense Duinen. Het vestingstadje Heusden ligt voor u open, evenals De Biesbosch die u gaat verkennen. U neemt er het veer naar de Hollandse Biesbosch en bezoekt natuurlijk het Biesbosch museum en het monument bij d
Voorraad:
Nieuw
Verkrijgbaar in
Webshop
Prijs:
€ 13,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 1-2 dagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis