Ambtenaren Wartaal Ton Mol een ambtenaar schrijft zijn verhaal, geschreven in een taal, die niemand goed verstaat.

Waar leren ambtenaren schrijven zoals ze schrijven? Op de ambtenarenschool? Nee, die bestaat niet. Ook tijdens een studie het bijvak Ambtenarees kiezen, is niet mogelijk, want dat zit niet in het pakket. In brieven van ambtenaren vallen vier dingen op: ze schrijven te veel, te moeilijk, te ouderwets en te onpersoonlijk. Minstens 50% van hun tekst is overtollig en moet worden geschrapt. Dat zou behoorlijke bezuinigingen op kunnen leveren: minder papier, cartridges/toner en energiekosten. Teveel schrijven zouden ze kunnen oplossen door er meer tijd aan te besteden. Julius Caesar had dat 2000 jaar geleden al door, toen hij zei: ‘Ik zou wel korter willen schrijven als ik meer tijd had.’ Moeilijke woorden vervangen door makkelijke is toch niet zo’n probleem? Iemand die een moeilijk/vreemd woord gebruikt, kent toch de betekenis van dat woord. Waarom onnodig een moeilijk woord schrijven? Om ouderwets taalgebruik te beperken is in dit boek ‘Het Ambtelijk Woordenboek’ opgenomen. Aan de onpersoonlijke benadering van ambtenaren wordt niet veel aandacht besteed. We gaan er vanuit dat ze beter intern een resocialisatie programma kunnen volgen.
Voorraad:
Nieuw
Verkrijgbaar in
Webshop
Prijs:
€ 16,75
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 1-2 dagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis