De nieuwe wereld van William Tinkler Ulrich, H.

Het is 1619 en de elfjarige pilgrim William Tinker woont met zijn ouders en broertje in Leiden. Williams ouders komen oorspronkelijk uit Engeland, maar moesten in 1608 hun thuisland ontvluchten. Ze waren er niet meer veilig vanwege hun streng protestantse geloof.
Maayke is de dochter van de bakker en woont al haar hele leven in Leiden. Ze helpt zo vaak ze kan in de winkel. Ze hebben veel klanten en de zaken gaan goed. Maayke flirt graag met de jongens uit de buurt, maar eigenlijk is ze verliefd op william, die verlegen Engelse pilgrim.
Het leven van William en Maayke komt in een stroomversnelling terecht als Williams ouders de oversteek willen maken naar het nieuwe land Amerika. Samen met andere pilgrims schepen ze in op de Mayflower. William gaat op de overvolle Mayflower een reis vol ontberingen tegemoet.
Maaykes leven neemt intussen een dramatische wending. Haar enige lichtpuntje is de gedachte aan William. Zal ze hem ooit nog terugzien?
Hans Ulrich beschrijft de bijzondere vriendschap tussen Maayke en William, het Leiden van de 17e eeuw, williams gevaarlijke bootreis en zijn eerste ontmoeting met de indianen. Het resultaat is een spannend, origineel verhaal over een onderbelicht onderwerp uit de Nederlandse geschiedenis.
De pers over Paolo. Leonardo da Vinci’s leerling:
‘Schitterende raamvertelling.’ Leeuwarder Courant
‘Mooi, mooi, mooi. Ze bestaan nog, de prima geschreven, originele historische jeugdromans.’ Brabants Dagblad
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 7,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis