Het evangelie van Judas VLIET, Jacques van der verrader of bevrijder?

Dit boek bevat een complete vertaling uit het oorspronkelijke Koptisch van het Evangelie van Judas, aangevuld met achtergronden en commentaar. Door een analyse van de tekst zelf en door vergelijking met andere oudchristelijke literatuur laat Jacques van der Vliet zien waar het Judas-evangelie echt over gaat en wat de schrijver ervan inspireerde tot zijn prikkelende onderwerpkeuze. Net als het reeds bekende Evangelie van Thomas en andere teksten uit de Nag Hammadi-vondst, is het Evangelie van Judas een neerslag van een alternatieve visie op de persoon van Jezus Christus en diens betekenis. De tekst laat ons in een duizelingwekkende vaart kennismaken met de belangrijkste gnostische idee over God, de mens en de wereld.
In de geschiedenis van het wereldgebeuren krijgen zowel Jezus als Judas een rol toegekend die tegelijk vertrouwd en ongewoon is. En passant vangen we daarmee een glimp op van discussies die aan de wortels staan van het Christendom.
Dr. Jacques van der Vliet is als universitair docent verbonden aan de opleiding Talen en culturen van het Midden-Oosten van de Universiteit Leiden.
Hij is gespecialiseerd in het Koptisch, de taal van het christelijke Egypte. Als expert voor Koptische handschriften en inscripties is hij verbonden aan verschillende expedities in Egypte en sinds 1996 is hij bestuurslid van de International Society for Coptic Studies (IACS).

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis