Door het land van de Sultan Vlis, I. van der Carel Quina's pelgrimage naar Jeruzalem (1668-1671)

Carel Quina (1622-1689) was een rijke Amsterdammer, die in 1668 vertrok naar het Heilige Land. Zijn relaas is een van de zeldzame 17de-eeuwse Nederlandstalige pelgrimsverslagen van een reis naar Jeruzalem. Het biedt een unieke blik op het reizen in Quina's tijd.

Quina ondernam de reis zowel vanuit zijn calvinistisch geloof als vanuit zijn humanistische nieuwsgierigheid. Hij reisde niet meer louter als pelgrim, maar ook als 'toerist'. Hij nam souvenirs mee, onder andere een houten maquette van de Heilig Grafkerk, ingelegd met parelmoer en ivoor - tot op heden een uniek museumobject. Met name het feit dat Quina niet de gebruikelijke route nam - via Venetië en dan over zee naar Jaffa - maar over land reisde door het Ottomaanse Rijk, maakt zijn verhaal bijzonder. Quina verkoos de avontuurlijke route door nog grotendeels vijandig gebied boven de gebaande paden over zee.

De bezorgster van dit boek, Ingrid van der Vlis (1970), transcribeerde Quina' spannende reisverslag, waardoor het niet meer alleen voor historici, maar ook voor de geïnteresseerde leek beschikbaar en leesbaar is. Het geeft een beeld van de verhoudingen tussen Oost en West in de tweede helft van de 17de eeuw, een relatie die ook nu wereldwijd in de belangstelling staat.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 17,50
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis