Co Westerik WESTERIK, Co & ENQUIST, Anna & BLOK, Cor [e.a.] watercolors/ drawings

Het indringende werk van kunstenaar Co Westerik mag zich al decennialang verheugen in belangstelling van kunstliefhebbers en musea uit binnen- en buitenland. Binnen het omvangrijke oeuvre van Westerik is een sleutelrol weggelegd voor tekeningen en aquarellen. Des te opmerkelijker is het dat zijn 'werk op papier' nog niet eerder werd gebundeld. Deze overzichtscatalogus met vele tekeningen in zwart/wit en meer dan 250 kleurenafbeeldingen betekent dan ook in alle opzichten een unieke uitgave.

'Het zichtbaar maken van een onderliggende realiteit' vormt een belangrijke drijfveer voor Co Westerik. In het papier vindt hij een ideaal medium om subtiele emoties als angst, verdriet en eenzaamheid te vangen. In deze hoogwaardige uitgave is dan ook veel zorg besteed aan de reproducties om deze emoties optimaal over te brengen.

De bijschriften in deze luxe uitgave zijn verzorgd door Véronique Baar die toegang kreeg tot het persoonlijke archief van de kunstenaar. Het werk van Co Westerik wordt verder omlijst door essays van kunsthistoricus Cor Blok en schrijfster Anna Enquist. Een biografie van de in 1924 geboren Co Westerik maakt dit standaardwerk compleet.

De bij het boek behorende CD-rom biedt de mogelijkheid om het werk van Westerik tot in detail te bekijken, alsmede de documentatie. Alle werken, waarvan de vroegste dateren uit 1943, zijn op de CD-rom terug te vinden. Het is onder meer mogelijk te zoeken op jaar, titel, collectie en materiaal.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis