De Zon WHITEHOUSE, David. Een biografie

DE ZON
DAVID WHITEHOUSE
Ons bestaan draait om de zon. Op een afstand van ongeveer 150 miljoen kilometer van ons vandaan, vormt hij de basis van het leven op aarde. En of het nu via zonnegoden of in bikini is, al tienduizenden jaren lang aanbidden wij de zon.
In De zon - een biografie vertelt David Whitehouse het ‘levensverhaal’ van die ene ster die zo bepalend is voor ons leven. Niet alleen beschrijft hij het ontstaan, de aard en de eigenschappen van de zon, ook gaat hij in op de manier waarop door verschillende culturen door de eeuwen heen tegen dit hemellichaam is aangekeken. Van de besognes van Japanse hofastrologen tot zonsverduisteringen, van Galileo tot ruimteschepen; in dit boek vindt u alles wat u altijd al over de zon wilde weten.
Dr. David Whitehouse is astronoom en werkt als wetenschappelijk verslaggever voor de BBC. Voorheen was hij onder meer verbonden aan het University College in Londen. Hij is lid van de Royal Astronomical Society en heeft al meerdere Europese journalistieke prijzen op zijn naam staan.
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 11,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 16,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Ontstaansgeschiedenis, invloed op de mens, wetenschappelijke onderzoeken en toekomst van de zon. 150 miljoen kilometer van ons verwijderd, een diameter van 1,4 miljoen kilometer en 4,6 miljard jaar oud: de zon. Op een aanstekelijke manier beschrijft David Whitehouse de aard en de eigenschappen van de zon. Daarnaast vertelt hij over de manier waarop verschillende culturen tegen de zon aankeken, welke betekenis de zon voor hen had en nog steeds heeft. Dit levert een uniek en rijk geschakeerd beeld op: een biografie van de zon, inclusief illustraties en een kleurenkatern van 8 pagina’s.David Whitehouse is astronoom, werkt als wetenschapscorrespondent voor de BBC en heeft al diverse Europese journalistieke prijzen gewonnen. Trefwoorden:// ster / sterren / astronomie / hemellichaam /

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis