Lessen van de Tao WONG, E.

In lessen van de Tao heeft Eva Wong een aantal klassieke taoïstische teksten bijeengebracht. De schrijfster, die werd geboren in Hong Kong en later naar de verenigde staten emigreerde, groeide op op het breukvlak van twee culturen: op school de westerse thuis de traditionele Chinese. Toen ze zich in de verenigde staten vestigde merkte ze dat voor veel Chinese Amerikanen de traditie niet verder terug ging dan hun grootouders, die van China naar de nieuwe werelden getrokken waren. Omdat de oorspronkelijke teksten voor de meeste mensen ontoegankelijk waren, besloot Wong die te vertalen en van een toelichting te voorzien. Het resultaat daarvan is deze bundel, waarin niet alleen bekende teksten zoals de Tao te ching aan de orde komen, maar ook minder bekende zoals shang ch'ing huang fing nei ching yu ching (het boek van het gele hof over de innerlijke beelden van het hoge zuivere rijk) lessen van de tao bestaat uit tien hoofdstukken, die elk aan een thema zijn gewijd, onder andere de sjamanistische oorspronkelijkheid, taotische ceremoniën en lichaamsoefeningen. Lessen van de Tao biedt ondanks zijn beknoptheid, een veelzijdige en zeer leesbare kennismaking met een aantal belangrijke en interessante aspecten van de grondslag van het Chinese denken en leven.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 5,00
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis