Van Drees tot Bos ZWAN, Arie van der zestig jaar succes en mislukking. De geschiedenis van de PvdA

Overwinningsnederlagen, doodtij, rebellie, juichstemming en desillusie, puinhopen, verlies aan ideologie: de geschiedenis van de PvdA is vanaf haar oprichting in 1946 enerverend en tumultueus geweest. Tot op de dag van vandaag. Vanaf het eerste begin streefde de partij naar regeringsmacht en trok als vanzelf naar het politieke midden. Maar daar in het midden bevond zich het christelijk blok Arie van der Zwan, bij uitstek een kenner van de partij, schetst de roerige periode van de PvdA, in de regering en in de oppositie. Hij volgt de politieke leiders, o.a. Schermerhorn, Drees, Den Uyl, Kok en Bos, analyseert hun gevecht tegen de hegemonie van het CDA en ziet hoe de partij steeds opnieuw op links verliest. Van der Zwan beschrijft op onloochenbare wijze hoe de PvdA zich zestig jaar heeft stukgebeten op de confessionele partijen en hoe groot de frustratie is geweest. Van Drees tot Bos is het uiterst verhelderende verhaal van zestig jaar succes en mislukking in de Nederlandse politiek, verteld met grote kennis van zaken en inzicht in wat de PvdA drijft en heeft gedreven.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 13,50
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis