Geschiedenis boeken

Godfried Bomans vatte het al eens treffend samen:Geschiedenis is het heden, gezien door de toekomst. We kunnen dus meer te weten komen over het heden, door het verleden te bestuderen. Het verleden geeft ons inzicht in ons evoluerend gedrag in het leven, oorlog, politiek, diplomatie en vrede. Speciaal voor de liefhebbers hebben we bij Boekhandel Broekhuis een uitgebreide collectie geschiedenisboeken.  

 

Geschiedenis boeit 

Niet iedereen wordt blij van de gedachte aan een geschiedenisboek. Als alleen het woord 'geschiedenisboek' al voldoende is om herinneringen op te roepen aan slaapverwekkende geschiedenislessen op de middelbare school, dan zou u eens in onze collectie geschiedenisboeken moeten duiken. U vindt hier de meest inspirerende en aangrijpende verhalen over bijzondere tijden en personen. Tijdens een reis door onze collectie doorkruist u continenten, historische tijdperken, de opkomst en ondergang van ooit grote rijken, terwijl u af en toe stopt om in te zoomen op specifieke gebeurtenissen of historische figuren waar u misschien nog nooit van hebt gehoord. Laat u inspireren door historische gebeurtenissen en legendes en informeren over de strijd die het verleden heeft gevormd en het heden heeft geholpen te worden wat het vandaag is. Kom naar onze winkels of kijk online in onze collectie en bestel direct. 

 

Van oertijd tot moderne tijd en van Cleopatra tot Willem Alexander 

Geschiedenis is een bron van inspiratie voor veel schrijvers. Er verschijnen wekelijks nieuwe geschiedenisboeken met thema’s als archeologie, koningshuizen, 1e en 2e wereldoorlog, genealogie, Nederlandse geschiedenis, politiek of regionale geschiedenis. Of u nu liefhebber bent van naslagwerken over onze vaderlandse geschiedenis, graag verdwaalt in verhalen over Vikingen, ridders of romeinen, of de ene na de ander historische roman verslindt. Boekhandel Broekhuis heeft genoeg interessante titels om uit te kiezen. Zowel op papier als digitaal in de vorm van Ebooks. Haal levenslessen uit biografieën, of leer meer over historische gebeurtenissen. Kijk vooral ook eens tussen de 2e hands boeken in ons Antiquariaat. Hier hebben we bijna een hele verdieping gewijd aan geschiedenis.  

 

Of u nu een geschiedenisfanaat bent die steeds op zoek is naar nieuwe titels, of iemand die worstelt om Napoleon van je Nefertiti te onderscheiden, we hebben altijd een titel die bij u past. Bekijk onze collectie en haal dat mooie geschiedenisboek in huis!  

 

Boekhandel Broekhuis 

Boekhandel Broekhuis is al 154 jaar een vertrouwd adres voor de Twentse boekenliefhebber en ver daarbuiten. Broekhuis heeft voor u een enorm aanbod aan boeken, wenskaarten, tijdschriften en cadeauartikelen. Daarnaast verrassen we u, als klant, graag met bijzondere ontmoetingen met auteurs, lezingen en speciale evenementen. 

U vindt onze klantvriendelijke en gezellige winkels in Enschede, Hengelo, Almelo, Oldenzaal, Deventer en Apeldoorn.